vineri, 28 decembrie 2012

Proiect nou ! Do It Yourself - DIY

Buna tuturor ,
Azi incep o noua rubrica pentru blog , si anume categoria DIY - Do It Yourself .
Din pacate nu am reusit sa fac micul proiect inainte de sarbatori fiind prinsa cu treburi ca fiecare dintre noi dar acum am reusit sa fac postarea asa cum trebuie . Sa incepem ... 

Avem nevoie de cateva lucruri esentiale si anume :
- un bec 
- lac spray
- sclipici orice culoare sau combinatie de culori
- guta
- patent 

Optional ( pentru mai mult efect ) :
- o bucata de saten colorat foarte ingust
- acrilic ( in cazul meu argintiu )
- pensula 
- carpa umeda
- super glue

Sa trecem la treaba !
Incepem cu becul ( in cazul meu dupa ce l-am folosit si s-a ars) l-am sters cu o carpa umeda pentru a nu avea praf sau alte impuritati pe suprafata si cu o pensula am inceput sa aplic primul strat de acrilic argintiu ( daca doriti puteti sarii peste pasii cu pictarea cu acrilic si puteti trece direct la aplicarea de spray si sclipici ).
Apoi am asteptat sa se usuce si am aplicat al doilea si al treilea strat . 
Asa arata dupa 3 straturi ( precizez ca am dat si pe fitil ).
Dupa ce s-a uscat bine ,bine pe o coala mare de hartie am asezat frumos becul si am agitat aproximativ 1-2 minute lacul spray , dupa care am pulverizat pe prima jumatate a becului lac si imediat am presarat sclipici ( se gaseste peste tot in comert ,incepand cu magazinele de la metrou pana la cele de manichiura ) si am asteptat sa se usuce .
 Am procedat la fel si cu cealalta jumatate a becului ,apoi pentru un plus de stralucire am repetat operatiunea lac spray - sclipici presarat si am asteptat sa se usuce foarte bine . Pentru a nu se imprastia peste tot sclipici am preferat sa mai aplic un strat de lac protector .
In cele din urma dupa ce s-a uscat si ultimul strat de lac , am aplicat de jurul filetului o bucata de guta si cu ajutorul patentului am facut un nod foarte strans pentru a nu se desface guta .

Ca ultim pas optional, este legat de bucata de saten colorat ingust ,eu am ales o bucata de saten gri pe care am transformat-o intr-o fundita iar cu ajutorul unei picaturi de super glue am lipit-o pentru a-i da ornamentului un plus de eleganta . 

Eu am ales sa atarn ornamentul meu in brad dar acum depinde de imaginatia fiecaruia !
Astept parerile voastre pe facebook , pe messenger la accesorii.handmade sau aici cu un comentariu si de ce nu poate cu versiunile voastre de ornamente de sarbatori ! 
Pupici tuturor si va doresc un An Nou fericit si plin ,plin de bucurii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu